Smještaji u Puli (9)

PULA je najveći grad u Istri s više od 80.000 stanovnika. Tri tisuće godina star grad, koji leži na južnom rtu istarskog poluotoka, mjesto je gdje se staro spaja s novim, inspirirajući brojne pisce i kompozitore pri stvaranju njihovih umjetničkih djela. Mnoštvo kulturnih i povijesnih spomenika pruža…

više...

PULA je najveći grad u Istri s više od 80.000 stanovnika. Tri tisuće godina star grad, koji leži na južnom rtu istarskog poluotoka, mjesto je gdje se staro spaja s novim, inspirirajući brojne pisce i kompozitore pri stvaranju njihovih umjetničkih djela. Mnoštvo kulturnih i povijesnih spomenika pruža ambijent kulturnim i zabavnim događajima grada.

Od posebne je važnosti Rimski Amfiteatar (Arena), koji danas pruža pozornicu filmskim festivalima, operama i koncertnim izvedbama. Ogroman koloseum sagrađen je za vladavine cara Augusta, a protezanje koloseuma do sadašnje širine (133mx105m) izvedeno je za vladavine cara Vespazijana (69-79). U amfiteatar može sjesti 23.000 ljudi.

Druga poznata znamenitost je katedrala sagrađena na mjestu Jupiterova hrama i to je ranokršćanska bazilika. U Puli se nalazi i Dijanin hram koji je nekada stajao paralelno sa Augustovim hramom. Zlatna vrata (Porta Aurea) sagrađena su kao slavoluk pobjede obitelji Sergijevaca prije 2.000 godina. Herkulova vrata su sagrađena kao dio rimskog utvrđivanja grada. Porta Gemina (Dvostruka vrata) sagrađena su 150.g. prije Krista, onda imamo dvorac sagrađen na mjestu rimskog kaptola 1630. od strane Venecijanaca, te mnoge druge građevine.

Turistička ponuda smještena je izvan grada, u gustom šumovitom kraju duž obale. Kompleksi apartmana Punta Verudela i Horizont, nakon kojih slijede hoteli Histria, Palma, Park, Brioni, Splendid i Riviera nalikuju na mediteranski grad u minijaturi. Plaže se protežu duž 190 km duge obale.

Pula (14.07. - 18.07.2024)
Pula (prije 12h 46min)

Nedjelja
25°C - 30°C

Pula (upravo objavljeno)

Ponedjeljak
24°C - 29°C

Pula (upravo objavljeno)

Utorak
24°C - 29°C

Pula (upravo objavljeno)

Srijeda
25°C - 30°C

Pula (upravo objavljeno)

Četvrtak
26°C - 31°C

Ponuda Smještaja