Homepage ISTRA Rovinj

Smještaji u Rovinju (11)

ROVINJ je grad koji stoljećima živi s morem. Zahvaljujući moru, grad ima svoja bogatstva, svoj stil, svoj mentalitet, svoj razvoj i svoju budućnost. Rovinj je danas usmjeren prema zaštiti okoliša i prema prihvaćanju svih izazova modernog turizma. Cijela obala rovinjskog područja, kao i dvadeset i dva…

više...

ROVINJ je grad koji stoljećima živi s morem. Zahvaljujući moru, grad ima svoja bogatstva, svoj stil, svoj mentalitet, svoj razvoj i svoju budućnost. Rovinj je danas usmjeren prema zaštiti okoliša i prema prihvaćanju svih izazova modernog turizma. Cijela obala rovinjskog područja, kao i dvadeset i dva manja i veća otoka oko grada, zaštićeni su kao prirodna baština.

Privlačna snaga otoka Sv. Katarina proizlazi iz njegovog sunca, bistrog mora, čistog zraka i mirnih sjenovitih mjesta. Zbog raznolikosti flore, Crveni otok naziva se i 'cvjetni vrt'. Osim toga, prekrasna okolina sa tako mnogo skrivenih uvala i kutaka ovog zelenog raja usred nebesko plavog Jadrana, pruža vam sve potrebne pogodnosti koje zahtjeva moderan turist.

Ovo je istina o cijeloj obali rovinjskog područja: to je spoj orginalnih tradicijskih vrijednosti i svih prednosti sadašnjosti, mjesto puno suprotnosti, s jedne strane mnogo mirnih kutaka za promatranje, a s druge strane raskošan užitak za život sadašnjosti.

Potraga za jedinstvenim scenarijem za svoje priče, dovela je u Istru čak i oca znanstvene fantastike, Julesa Verna. Radnja jednog dijela njegove novele Mathias Sandorf smještena je u Rovinj. Brojni pisci iz prošlih stoljeća, baš kao i Jules Verne, sa velikim entuzijazmom veličaju Rovinj i njegovu ljepotu.

Mnogi nacrti iz ranijih doba mogu se smatrati na neki način kao turistički vodič, iako im to vjerojatno nije bila osnovna svrha. Ove prastare utvrde (3-će stoljeće), prvi put su spomenute u dokumentu anonimnog autora iz Ravenne sa početka 8-og stoljeća.

Danas, kao i u prošlosti, ovaj raskošan i prekrasan krajobraz svojim čarima privlači veliki broj posjetitelja. Prije skoro dvjesto godina, rimski pisac je primijetio: "U Istri, rimski plemići osjećaju se kao bogovi...“

Rovinj (05.12. - 09.12.2023)
Rovinj (prije 8h 32min)

Utorak
5°C - 10°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Srijeda
7°C - 10°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Četvrtak
7°C - 10°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Petak
6°C - 9°C

Rovinj (upravo objavljeno)

Subota
5°C - 7°C

Ponuda Smještaja