Homepage ISTRA Savudrija

Smještaji u Savudriji (10)

SAVUDRIJA je smještena na zapadu Istre. Ovaj stari ribarski grad, zajedno sa svojom okolicom, na neki je način pristup prema umaškoj rivijeri. U predgrađu Piranskog zaljeva, koji daje prekrasan pogled na snijegom prekrivene Alpe, dio obale i beskrajno plavetnilo Jadranskog mora, nalaze se mala mjesta…

više...

SAVUDRIJA je smještena na zapadu Istre. Ovaj stari ribarski grad, zajedno sa svojom okolicom, na neki je način pristup prema umaškoj rivijeri. U predgrađu Piranskog zaljeva, koji daje prekrasan pogled na snijegom prekrivene Alpe, dio obale i beskrajno plavetnilo Jadranskog mora, nalaze se mala mjesta Kanegra, Crveni Vrh, Bašanija, Monteneto i Zambratija.

Valovi kristalno bistrog mora pljuskaju po lako dostupnoj šljunčanoj obali. Ovdje su gostima dostupne sve vrste sporta i aktivnosti za slobodno vrijeme, na kopnu i na vodi. I posljednje, ali ne manje bitno, mnogo je poznatih ribarskih restorana i ostalih vrsta restorana i taverni.

Susjedno područje također je veoma bogato povijesnim i kulturnim spomenicima i umjetninama. Na primjer, Savudrijski svjetionik sagrađen 1826. jedan je od najstarijih u Istri. U samom gradu još uvijek ima ostataka rimske luke, a na malom otoku koji gleda prema mjestašcu Zambratija, nalaze se ostaci rimske kolonije Sipar.

Prema nekim pisanim bilješkama zaključak je da se kod Savudrije u prošlosti odigrala morska bitka, u kojoj su Venecijanci potopili flotu Barbarossa, a što je potom inspiriralo Tintoretta na njegovu pomorsku bitku.

Umag (20.04. - 24.04.2024)
Umag (prije 13h 9min)

Subota
9°C - 16°C

Umag (upravo objavljeno)

Nedjelja
9°C - 14°C

Umag (upravo objavljeno)

Ponedjeljak
7°C - 13°C

Umag (upravo objavljeno)

Utorak
7°C - 12°C

Umag (upravo objavljeno)

Srijeda
8°C - 12°C

Ponuda Smještaja