Smještaji u Umagu (23)

UMAG je postao omiljena destinacija mnogih turista, kao ljetna turistička destinacija s najvećom hrvatskom ACI marinom u ovom dijelu Istre, nudeći svojim gostima najbolji smještaj, sportske, zabavne i ostale aktivnosti za slobodno vrijeme. Ni gradovi u okolici nisu zanemareni zahvaljujući činjenici d…

više...

UMAG je postao omiljena destinacija mnogih turista, kao ljetna turistička destinacija s najvećom hrvatskom ACI marinom u ovom dijelu Istre, nudeći svojim gostima najbolji smještaj, sportske, zabavne i ostale aktivnosti za slobodno vrijeme. Ni gradovi u okolici nisu zanemareni zahvaljujući činjenici da su udaljeni samo šest do sedam kilometara.

Turistička naselja Katoro sa lijepom plažom, Polynesia, Stella Maris i Punta sa kristalno bistrim plavim morem, mogu biti opisani kao europska oaza sportskog turizma - aktivni odmor prilagođen navikama urbanih žena i muškaraca.

Od svih sportova, tenis je ovdje najpopularniji. Osim turista koji ovdje igraju tenis radi rekreacije i opuštanja, lokalni tenis tereni također često ugošćuju brojne profesionalne tenisače. Osim toga, Umag je mjesto velikog obrtaja novca od ATP Tour Croatia Open-a. Novak Đoković, Andy Murray, Stanislas Wawrinka, David Ferrer, Rafael Nadal, Marin Čilić, Gael Monfils i mnogi drugi profesionalni tenisači dolaze u Umag svake godine kao redovni gosti.

Turističko naselje nudi mogućnosti mnogih sportskih aktivnosti i aktivnosti za slobodno vrijeme duž rivijere. Uz ostalo, tu su i nogomet, rukomet, odbojka, boće, jahanje konja, vožnja brodom, plovidba, jedrenje, skijanje na vodi, ronjenje, plivanje, pecanje na osti i još mnogo toga. Postoje i sportske škole za razne vrste kopnenih i morskih sportova.

Danas je Umag vodeće turističko središte kad je riječ o privatnom smještaju. Ovaj grad i njegovi stanovnici bili su prvi koji su omogućili svojim gostima mogućnost provođenja godišnjeg odmora u privatnom smještaju. To također potvrđuje gostoljubivost stanovnika te topao prihvat gostiju.

Umag leži na sjeverozapadnoj obali Istre. Sagrađen je na ostacima nekadašnje rimske kolonije. Uske ulice isprepliću se jedna s drugom, a atraktivna gradska jezgra ostala je najvećim dijelom očuvana.

Umag nije samo moderan turistički centar, nego je istovremeno sjeverozapadni ulaz na Jadransko more. Povijest Umaga je vrlo zanimljiva: Rimljani su utvrdili grad i povezali ga s unutrašnjošću; grad su osvojili Hrvati u 9-om stoljeću, a zapaljen je od strane Genove u 14-om stoljeću. Dijelovi gradskih zidina , toranj, renesansne i barokne građevine još su opstale. Ispred župne crkve Marijinog Uskrsnuća i Sv. Pelegrina (1757) nalazi se znameniti portal. Reljef na crkvenim zidovima pokazuje lik gradskog zaštitnika, Svetog Pelegrina iz 14-og stoljeća. Crkva ima i vrlo vrijedan inventar.

Umag (14.07. - 18.07.2024)
Umag (prije 13h 22min)

Nedjelja
24°C - 31°C

Umag (upravo objavljeno)

Ponedjeljak
24°C - 29°C

Umag (upravo objavljeno)

Utorak
25°C - 28°C

Umag (upravo objavljeno)

Srijeda
25°C - 29°C

Umag (upravo objavljeno)

Četvrtak
26°C - 29°C

Ponuda Smještaja

1 2 3

1 2 3