Smještaji u Vrsaru

Panorama VRSAR

VRSAR leži na obali između Poreča i fjorda Limski Kanal. Ovu regiju obilježavaju brojne sjenovite uvale i slikoviti otočići. Obala i otočići formirani su na vrlo starim naslagama vapnenca. Zapad Istre je vapnenačka visoravan, a vapnenac se malo po malo uzdiže iz otvorenog mora prema unutrašnjosti poluotoka.

Prema sjeveru nalazi se najviša planina u Istri - Učka (1,396m). Okolica grada Vrsara je prilično brežuljkasta. Crveno tlo koje prekriva vapnenac, razlog je zašto je poluotok poznat kao "Crvena Istra".

Dvije godine su bile važne za rast turizma na jadranskoj obali - 1957. i 1961. kada je na otočiću Koversada otvoren prvi moderni naturistički centar (FKK). Danas je Koversada jedan od najvećih nudističkih centara u Europi.

Arhipelag Vrsara koji se sastoji od osamnaest otočića i koji je savršen prirodni krajobraz, osigurava idealan sadržaj za stvaranje vašeg godišnjeg odmora i uživanje.

U Srednjem vijeku, Vrsar je bio okružen zidinama i tvrđavama. Uzevši u obzir urbani dio grada, moglo bi se reći da je središnji Vrsar sličan nekim drugim istarskim gradovima, na primjer Sv. Lovreču i Motovunu. Najvažniji povijesni spomenici su renesansna i barokna crkva Sv. Antona te stara Romanička vrata.