Homepage ISTRA Zelena Istra

Smještaji u Zelenoj Istri (76)

ZELENA ISTRA drugo je ime za središnju istarsku unutrašnjost, koja se često naziva i “Istarska Toskana”. Unatoč značajnom rastu turističkih trendova Jadranske Regije u proteklih nekoliko godina, ona je iznad svega uspjela sačuvati jednu stvar: vlastitu autentičnost. Ovdje, u radijusu od 20 kilometara…

više...

ZELENA ISTRA drugo je ime za središnju istarsku unutrašnjost, koja se često naziva i “Istarska Toskana”. Unatoč značajnom rastu turističkih trendova Jadranske Regije u proteklih nekoliko godina, ona je iznad svega uspjela sačuvati jednu stvar: vlastitu autentičnost. Ovdje, u radijusu od 20 kilometara oko Motovuna, malog gradića sagrađenog od strane Mlečana između 13. i 17. Stoljeća, možete doživjeti izvornu Istru. Tu satovi kucaju malo sporije, tu ljudi još uvijek mogu živjeti od poljoprivrede i tu možete pronaći mir i opuštanje od svakodnevnog stresa.

Istarska unutrašnjost je uvijek odjevena u bujno zelenilo, čak i za vrijeme vrućih ljetnih razdoblja, te time pruža idealnu podlogu za uzgoj vrhunskih živežnih namirnica. U proljeće su šume pune aromatičnih divljih šparoga, kao i blijedih i vrlo ukusnih proljetnih lisičarki. Ljeto je idealno vrijeme da se na jelovnik uvrste crni tartufi. A kao kruna godine dolaze jesenji vrganji i kralj svih gljiva: Tuber Magnatum Pico (bijeli tartuf koji se može pronaći samo u Istri i Piemonteu).

Najbitniji gradovi Zelene Istre jesu: Buje, Brtonigla, Motovun, Grožnjan, Oprtalj, Buzet, Gračišće, Hum, Pazin, Žminj, Labin, Plomin, Bale, Vodnjan i Svetvinčenat.

Pazin (25.06. - 29.06.2024)
Pazin (prije 7h 57min)

Utorak
16°C - 28°C

Pazin (upravo objavljeno)

Srijeda
16°C - 27°C

Pazin (upravo objavljeno)

Četvrtak
16°C - 27°C

Pazin (upravo objavljeno)

Petak
17°C - 30°C

Pazin (upravo objavljeno)

Subota
21°C - 33°C

Ponuda Smještaja

1 2 3 4 5 6 7 8

1 2 3 4 5 6 7 8