Homepage KVARNER Lovran

Smještaji u Lovranu (4)

LOVRAN ima vrlo dugu tradiciju kao turistička destinacija. Od svih gradova na istočnoj strani Učke, obala Liburnija, Lovran je najstarije naselje. Ima središnji dio koji datira iz srednjeg vijeka i ovaj dio grada je nekad bio okružen velikim zidom i bastionima. Dobra klima, mediteranska vegetacija i…

više...

LOVRAN ima vrlo dugu tradiciju kao turistička destinacija. Od svih gradova na istočnoj strani Učke, obala Liburnija, Lovran je najstarije naselje. Ima središnji dio koji datira iz srednjeg vijeka i ovaj dio grada je nekad bio okružen velikim zidom i bastionima. Dobra klima, mediteranska vegetacija i dobar geografski položaj su razlozi da se turizam razvijao tako brzo, već početkom 20. stoljeća, kada su austrijske plemićke otkrile ovo područje. Danas, Lovran ima bogatu povijesnu baštinu, 100 godina turističke tradicije, netaknutu prirodu i dobru infrastrukturu.

Kao i u svim drugim turističkim mjestima u Hrvatskoj, Lovran nudi raznovrstan smještaj: od luksuznih hotela i romantičnih vila, privatnih kuća i apartmana, seoskog turizma ili kampa u Medveji. Nekoliko apartmana u Lovranu su smješteni u starim vilama iz 20. stoljeća, nisu sve renovirane, ali po pitanju šarma i povijesnog ambijenta, ovi apartmani su stvarno vrijedni svake potrošene kune. Inače, apartmani Lovran čine veći dio traženog smještaja u sezoni.

Lovran je prilično mali grad, tako da su glavne aktivnosti izleti koji su organizirani od strane nekoliko agencija u gradu. Neki od najpopularnijih izletišta iz grada: nacionalni park Brijuni, obližnji otoci, Jama Postojna u Sloveniji ili Venecija u Italiji. Ako ste u mogućnosti da budete u Lovranu u listopadu, pokušajte prisustvovati Marunadi, fešti kestena. Također, posjetite crkvu Sv. Jurja u Lovranu, sagrađenu u 12. stoljeću i obnovljenu u 15. stoljeću, poznatu po mnogim gotičkim i baroknim elementima.

Lovran (25.06. - 29.06.2024)
Lovran (prije 7h 23min)

Utorak
16°C - 28°C

Lovran (upravo objavljeno)

Srijeda
16°C - 27°C

Lovran (upravo objavljeno)

Četvrtak
16°C - 27°C

Lovran (upravo objavljeno)

Petak
17°C - 30°C

Lovran (upravo objavljeno)

Subota
21°C - 33°C

Ponuda Smještaja