Homepage KVARNER Opatija

Smještaji u Opatiji (25)

OPATIJA, često zvana „Jadranska Nica“, jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj, te mjesto s najdužom turističkom tradicijom na istočnoj obali Jadrana. 1844. godine moćni trgovac Higinio von Scarpa podigao je Vilu Angiolinu, okruženu prekrasnim zelenim i raskošnim parkom, posjeći…

više...

OPATIJA, često zvana „Jadranska Nica“, jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u Hrvatskoj, te mjesto s najdužom turističkom tradicijom na istočnoj obali Jadrana. 1844. godine moćni trgovac Higinio von Scarpa podigao je Vilu Angiolinu, okruženu prekrasnim zelenim i raskošnim parkom, posjećivanu od istaknutih gostiju - hrvatski ban Josip Jelačić i austrijska vladarica Maria Anna - čiji je sin Opatiju učinio popularnom izletničkom destinacijom za stanovnike Rijeke, a potom Talijane i Austrijance.

Opatija je bila prva destinacija u jadranskoj regiji koja je uvela turističke statističke podatke već 1884. te je ondje sagrađen prvi hotel na Jadranu imenom Kvarner, koji je sagradilo Udruženje južnih željezničara 1884. Hotel je bio smješten na samoj obali, luksuzno opremljen i privlačio je isključivo elitne goste. Izgradnjom hotela, Opatija je postala elitna ljetna destinacija tako da, osim 12 km duge promenade (Lungomare) Volosko-Opatija-Lovran, napravljena je i planinska staza od Opatije do Veprinca i dalje do Učke. Već 1889. Opatija je deklarirana kao prvo klimatsko primorsko središte na Jadranu, te je ojačala svoju poziciju najmodernijeg turističkog odredišta.

Brojni turisti i vlasnici vila sadnjom egzotičnih biljaka, pridonijeli su njenoj hortikulturalnoj veličanstvenosti. Opatija je bila toliko privlačna da je, krajem 19-og stoljeća i početkom 20-og stoljeća, posjećivana od tada najistaknutijih osoba plemičkog ranga - princeza Luise von Sachsen Coburg, rumunjski kralj Charles I, švedsko-norveški kralj Oscar, itd. Turistički razvoj je opatijska glavna osobina čak i danas. Pogodna klima, dobro održavan okoliš, predivne plaže i živahna zabava kroz godinu čine ovo mjesto, čak i danas, jednim od najelitnijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj.

Ponuda uključuje 20 pojedinačnih hotela, veliki broj ugostiteljskih objekata, sportske i rekreacijske sadržaje, te posebno mogućnosti zabave. Kraj hotela Admiral nalazi se marina otvorena tijekom cijele godine. Mnogi događaji u Opatiji imaju dugu tradiciju i nude zabavu na visokom nivou: karneval (siječanj/veljača), međunarodna jedriličarska regata (svibanj), jedriličarski kup Opatije (studeni). Opatija je također narodni centar u kojem se dodjeljuje prestižna glazbena nagrada Porin (ožujak), a također je i jedno od najvažnijih kongresnih centara u Hrvatskoj. Jedan od najboljih restorana u Hrvatskoj nalazi se u Opatiji te je otvoren tijekom cijele godine.

Opatija (14.07. - 18.07.2024)
Opatija (prije 13h 29min)

Nedjelja
23°C - 32°C

Opatija (upravo objavljeno)

Ponedjeljak
23°C - 33°C

Opatija (upravo objavljeno)

Utorak
24°C - 32°C

Opatija (upravo objavljeno)

Srijeda
24°C - 34°C

Opatija (upravo objavljeno)

Četvrtak
25°C - 33°C

Ponuda Smještaja

1 2 3

1 2 3